Kjæledyr

Denne rasen er ikke som du tror!

Hei alle fine <3

Som dere vet så blogger jeg litt til og fra, egentlig når jeg har noe på hjertet. Sånn at det ikke blir samme presset som når jeg drev martemeomamma bloggen. Ville ha det mer avslappet denne gangen. Jeg er også nødt til og prioritere helsen min om dagen, og den er ikke helt på topp. Men et steg om dagen, og ikke haste noe så ordner det seg. Bare litt fort gjort og ha litt høye forventninger til seg selv noen ganger, å da kan det kræsje litt.

Har jo gledet meg sykt til og sminke flere SFX looks, men har ikke klart det enda.. 🙁 Blir så lei meg da, for det gir meg så mye glede. Men får gi kroppen litt tid nå, så er jeg for fullt tilbake tenker jeg! 🙂

Så til overskriften på innlegget da, som skal handle om Chihuahua. Jeg føler at dette er en rase som har fått unødvendig dårlig rykte på seg. Flere mener at det er gneldre hunder, masse sykdom osv. Jeg har selv vært borti mange raser opp igjennom årene, da jeg har hjelper en del hunder som ikke har hatt det så bra. Chihuahua er en av mine favoritt raser, å jeg skal fortelle dere hvorfor <3

De er veldig smarte og lærer veldig fort. Oppvakte hunder, med mye kjærlighet og gi. Passer like godt i en familie, som med enslige par eller single. 🙂 Flere mener de bruker lang tid på og bli renslige. Dette stemmer ikke, så lenge du gjør en god innsats fra starten av. Vi lånte en valp som skal selges, da jeg var så lei meg når Marley flyttet. Jeg er helt avhengig av og ha en firebeint venn i huset, og siden jeg ikke hadde funnet meg en valp jeg ville ha enda, lånte vi Inge. Det tok ikke en uke engang så var han renslig, han kan selvfølgelig ha uhell hvis vi ikke følger med. Han lærte og gå i bånd på en dag, lært seg sitt og gå på plass. Å han er bare 9 uker, som sagt veldig smarte hunder.

Jeg tenker mye er opp til eier hvordan hunden blir, og selvfølgelig hva som blir avlet på. Selv om dette er en liten hund betyr ikke det at den ikke kan være med på lange turer, og alt annet gøy. Den har 4 ben og gå på den også, som store hunder har.
Så til det med gneldringen, der vil jeg si det har en del med eier og gjøre. Mange som får seg en liten hund blir veldig beskyttende, møter man store hunder, løfter man de rett opp. Dette vil si at hunden tror det er fare på ferde, fordi eier blir stresset. Vet det er lettere og bli beskyttende mot en liten hund, men da vil den også bli mer på vakt. Samme er det hvis man går og bærer mye på de, de har ben og gå på. En annen ting er også at det er lettere og skjemme bort de små hundene. Ikke gjør det! De trenger like masse regler og struktur som en stor hund, hvis ikke mer. Bortskjemte hunder er ikke noe gøy og ha med og gjøre, og da kan de fort bli agressive. Så behandle hunden som en hund, og du får verdens beste venn i en Chihuahua <3

Føler rasen har blitt så satt til side, og at det bare er Pomeranian som står i fokus. Å spesielt PomChi som de kaller det!! Å alle de andre blandingsrasene som har blitt skapt. Seriøst, jeg blir helt sjokkert! Når man søker på Chihuahua på Finn, så er det langt over dobbelt så mange annonser med blandingsraser. Jeg blir så trist av dette.. Hvorfor skal man ødelegge de fine rasene vi allerede har. Å det for og skape designer-hunder? Jeg blir forbannet når jeg ser hvem vei dette går.. Når man kjøper en renraset hund, kan man se tilbake på foreldre/besteforeldre. Se hvordan det har vært med sykdommer etc.
Jeg vil jo si det er en stor trygghet?

Jeg personlig synes Chihuahua har ti ganger så bedre personlighet enn en Pomeranian, å så mye lettere og ha med og gjøre. Liker selvfølgelig pomeranian også, bare Chihuahua best. 🙂

Her er ene kullet som er til salgs <3 Kullet med tre tisper og en nydelig hanne <3

Så til markering, mange velger og ta tispe da de er redd for markering. Tisper markerer også faktisk, ikke alle som vet det. Der også ligger det på hvordan man går frem når de prøver seg på dette første gang, vær konsekvent med engang. Belønne belønne og belønne mer når hunden gjør som du vil. Så når hunden markerer ute, så belønn. Da vil den skjønne hva som er riktig, og automatisk gjøre dette. 🙂 Start med alt fra de er små, så får man hunden man ønsker.

Her er kullet til lille Inge, de to øverste er solgt:)

Ta Inge som et eksempel da, vi har hatt han en uke nå. Han har lært:

Gjøre fra seg ute

Ligge i bur om natten

Ta trikk, T bane, Kjøre bil

Gå i bånd

Dusje og alt av stell

Kommando som sitt og gå på plass, for det er det vi har øvd på

Så sier jo litt om hvor fort de lærer, bare man står på selv. 🙂
Så de som kjøper Inge får jo en trent valp, full av sjarm <3

Inge er jo til salgs, og det er broren hans også <3 Dette er jo hunder som kan leve opp til 20 år, så man skal tenke seg godt om først. Men skulle jeg ha anbefalt en rase, så uten tvil Chihuahua <3 Vi har jo ventet en god stund på en liten valp, da det ikke har dukket opp noen for oss enda. Å jeg vil ha valp fra en trygg oppdretter, så jeg vet hva jeg får. Marianne er en trygg oppdretter, og jeg digger hundene hennes <3 Så er du ute etter en av de rasene jeg har nevnt, så anbefaler jeg Marianne. Vi skulle jo ha en valp selv om vi hadde Marley også, men nå blir det jo uten Marley her da. 🙁 Men nå kan det hende den rette har dukket opp, og det er halv søsteren til Inge faktisk. 🙂 Der var de også 4 i kullet, tre tisper og en hanne. Alle disse er til salgs og venter på mennesker som virkelig vet hva det vil si og ha en hund, og som tar godt vare på den. Kan jo hende ene tispen ikke er tilgjengelig, da henne kanskje skal bo hos oss <3

Dette er vesla jeg vil ha <3Disse valpene kommer fra min bonusmamma, Marianne. Hun har kjempe fine hunder. Friske og flotte. 🙂 Jeg setter ekstremt stor pris på og ha henne i livet mitt, glad for og ha en trygg person jeg kan støtte meg på når jeg trenger det. Å henne vet jeg vil meg bare godt, og det er sånn en mamma skal være <3 Henne driver oppdrett av Chihuahua, Pomeranian og Shih Tzu. Shih Tzu er en så morsom rase, bare digger de. 🙂 Morsomme små klovner. Der snakker man familiehund <3 Jeg gleder meg sykt til og kunne bli bedre kjent med den rasen.

Er de ikke nydelige? Flotte Shih Tzu har Marianne <3
Dette er Mira og Morten, fra Kennel Nidavellir <3Dere finner siden til Kennel Nidavellir på Instagram HER.

Håper dere sitter igjen med et bedre inntrykk av rasen Chihuahua 🙂 Så fikk jeg delt mine tanker og meninger rundt dette med dere.
Men hva mener dere om dette da?

Ha en fin søndag alle fine mennesker der ute <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *