Familie,  Tanker

Mine tanker rundt Covid – 19!

Hei alle fine <3

Jeg skrev jo at jeg skulle komme tilbake angående mine tanker rundt alt som skjer, og da snakker jeg jo selvfølgelig om Covid – 19.

Dette er jo noe som påvirker hele landet, og er helt forferdelig.. 🙁 Jeg hadde aldri forestilt meg noen gang at jeg kom til og oppleve noe som dette, og det tror jeg ikke at jeg er alene om.

Merker det godt på barna om dagen, hvordan dette påvirker dem. Rutiner, regler og trygge rammer er jo det viktigste for barna. Å spesielt nå når alle vanlige rutiner som skole/barnehage er satt på vent. Så her har vi dagstavle ,så vet de hva de skal gjøre hele dagen. Merker det hjelper en god del, og de blir roligere også. Da bruker vi jo noe de er kjent med fra før på skolen, så et tips fra meg.

Kjenner jeg har stor respekt for hva skolene gjør for barna våres hver eneste dag, nå som vi står for undervisningen selv. Men jeg er veldig fornøyd med oppgaver barna har fått med hjem, og jeg synes den biten går veldig bra! 🙂 Men ja, vi har hatt våre dager vi også i dette Covid kaoset! Alle dager er ikke like enkle . Nå har jeg også barn med spesielle behov, og da krever det en god del ekstra tilrettelegging. Men dette er mine barn, og jeg vil gjøre det beste for de. Så, kjære foreldre der ute, husk og ta vare på dere selv opp i alt dette også. Barna trenger passe uthvilte foreldre også, og da må man samle seg litt positiv energi for seg selv også <3

Her prøver vi og gjøre en god del morsomme aktiviteter, for og få inn en del positive ting i hverdagen til oss alle <3 La husarbeidet vente litt, det går ingen plass. Ta det når barna har pause i løpet av dagen, for ja det blir rotete etter 5 min igjen uansett nå.. Hehe. Husk at man kan fint dele følelsene sine med hverandre, både med barna og vi voksne. Tror det er viktig og ta en prat i løpet av dagen, bare for og sjekke inn og kjenne etter hvordan man har det <3 Et eksempel på det er; Ha et felles møte hver dag, da alle får dele sine tanker om dagen.. 🙂

Når man er to voksne sammen 24/7, kan man fort bli litt lei av hverandre til tider hehe. Tror det er flere som kjenner seg igjen der, men nå har man ikke noe valg. Så prøv og gjør det beste ut av det, og ikke glem og ha det gøy sammen. 🙂 Her skal vi øve på tik-tok danser, og bare være litt barnslige sammen. 🙂 For at barna skal ha det bra, må vi voksne ha det bra også <3

Det jeg kjenner selv jeg sliter med om dagen, er mine tanker rundt alle andre mennesker. Å da spesielt barn som må sitte hjemme, som kanskje ikke har det så bra hjemme. De konsekvensene dette får for så mange mennesker, kommer til og sette dype spor.

Jeg personlig mener ikke selve viruset er det som er mest skadelig her, men konsekvensene som kommer ut av denne situasjonen. Når man som barn ikke lever med trygge voksne, trenger de og kunne komme seg unna. Da er skolen og fritidsaktiviteter et fristed for de, men nå er det tatt vekk fra de. Flere barn blir nå tvunget til og sitte i hjem med overgrep, alkohol, barnemishandling og stor omsorgssvikt. Dette kjenner jeg river meg i stykker om dagen, det er så vondt. Skulle så ønske det var noe jeg kunne gjort for og hjelpe disse barna, da jeg vet godt hvordan det er.. 🙁

Jeg er så glad for at mine barn får vokse opp trygt og godt, og har foreldre som elsker de <3 Dette bildet er fra vaffel dagen:)

Det er så mange der ute som ikke får den hjelpen de skal ha om dagen, og det er helt forferdelig. Pasienter innen psykiatrien blir kastet ut av behandlingshjem, samme med rusmisbrukere og mange hjemløse har ikke noe sted og være. Å hva kommer til og skje med livet til alle disse? Det lurer jeg på.. 🙁

Så værsåsnill hold dere inne, og følg reglene som blir satt! Så man kan få hjulpet disse menneskene/barna som virkelig trenger det nå. Ja jeg vet alle sliter i denne krisen, men noen har det helt jævlig! Dette er ikke tiden for og være egoistisk, men tiden for og være et medmenneske <3

Hva tenker dere om dette? Håper alle dere fine som leser bloggen min, har det så greit man kan ha det akkurat nå <3 Å tusen takk til alle dere som følger med meg på bloggen og Instagram <3

Setter stor pris på det <3

Klem fra meg <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *